Košarica0

V vaši košarici nimate izdelkov.

29 vrst mmm marmelad

29 vrst mmm marmelad
katera bo zate?

Coprava sadne in zelenjavne ekstra domače marmelade. Nekatere združiva s kulinaričnimi dodatki (začimbe in ostalo), druge pa pustiva »čiste« - le sadje (zelenjava). Marelice, breskve, jabolka, hruške, slive, kutine, kaki, mandarine, pomaranče, limone. Korenje, rdeča pesa, muškatne buče, rabarbara. Kurkuma, ingver, muškatni orešček, cimet, žafran, nageljnove žbice, kardamom, majaron, sivka. Kandirana papaja, rum, teran, čokolada. Kako se ti zdi?

KUPI MARMELADO

Dolga kuha, malo ali nič sladkorja

Marmelade Mmm Beatrice na štedilniku brbotajo od 10 do 26 ur. V tem času voda iz sadja izpari in marmelad ni potrebno znatno dodatno sladkati. V povprečju na 1000 g sadja dodajava le 60 g sladkorja, imava pa tudi odlično slivovo marmelado, ki je popolnoma brez sladkorja. Najine mmm marmelade se torej sladkajo zlasti s sadjem in zelenjavo. Na ta način kuhanja je marmelade bistveno manj, porabiva znatno več časa in energentov, zaslužek je bistveno manjši. Je pa navdušenje sladokuscev, ki znajo to ceniti, toliko večje.

KUPI MARMELADO
Malo ali nič sladkorja
Predobre le za na kruh

Predobre le
za na kruh

Največ gurmanov najino ekstra domačo marmelado poje kar iz kozarčka, vsi pa so mnenja, da najine marmelade niso le za na kruh. Prijajo tudi k mesu, sirom, sladicam, zelenjavi in še h čemu. Ne verjameš? Pridi na marmeladno pokušino v hišo Beatrice in se prepričaj. Kaj pa čatniji (chutneys) , si jih že poskusil-a?

Mmm marmeladne pokušine
in ostala izvirna kraška doživetja

čatnej

Ideja za izlet, presenečenje, rojstnodnevno darilo, gurmansko razvajanje: najavi se na obisk v najino hišo Beatrice in tebi ter tvoji družbi bova pripravila nepozabno marmeladno degustacijo. Izlet lahko dopolniš še z ostalimi izvirnimi kraškimi doživetji, ki jih pripravljamo pri Karri: sobo pobega na temo Srečka Kosovela, lovom za zakladom po naši vasi Tomaj ali z na svetu edino sobo pobega v kraški gmajni.

NAJAVA OBISKA

S kuhalnico, iz lokalnega sadja in zelenjave

Ne, nimava proizvodne linije, tovarnice ali česa podobnega. Vse najine male kulinarične coprnije kuhava tako, kot sva jih le zase in najine najdražje: v kozici, s kuhalnico, v majhnih količinah. In vedno le iz najboljših sestavin! Ne slepariva. Če je kakšno leto za določeno sadje ali zelenjavo slaba letina, določene marmelade ne skuhava. Sadje in zelenjava je zlasti s Krasa (zelo veliko kar iz naše vasi Tomaj), bližnje Vipavske doline (marelice, breskve) in Brkinov (slive). Agrumi so dozoreli pod vročim sicilijanskim soncem.

Malo ali nič sladkorja

V enem mmm kozarčku
»do šest marmelad«

Klasifikacija marmelad glede na sadni delež (Pravilnik o kakovosti marmelad, džemov in podobnih sadnih izdelkov):

  • marmelade: na 100 g marmelade vsaj 20 g citrusov

  • domače marmelade: na 100 g marmelade vsaj 30 g sadja (razen 25 g pri ribezu, šipku, kutini)

  • ekstra domače marmelade: na 100 g marmelade vsaj 45 g sadja (razen 35 g pri ribezu, šipku in kutini)

  • mmmarmelade Beatrice: na 100 g marmelade od 100 do 272 g sadja ali zelenjave

Zakaj mmm marmelade in ne le marmelade?

Zakaj mmm marmelade in ne le marmelade?

Zato, ker nama povprečno ni dovolj. Iz 8 kg sadja (toliko ga običajno dava naenkrat v kozico) bi lahko vkuhala 90 – 120 kozarčkov domačih marmelad. Midva pa jih scoprava le 15 – 30. Najine mmm marmelade znatno (za nekajkrat) presegajo tudi najvišje standarde (ekstra domačih) marmelad. So torej izven vseh kategorij, izvenserijske, posebne. Za izvenserijske, posebne.

Marmeladni kviz
marmeladna akademija
Mmm Beatrice

Še ena ideja zate, tvoje prijatelje, družino, sodelavce! V sodelovanju s Karro v najinem domu (če vreme dopušča kar na najinem vrtu, pod hrastom) pripravljava zabaven marmeladni kviz. Razdeliva vas na dve skupini, ki med seboj »tekmujeta«. Na potovanju čez svetovno marmeladno zgodovino uganjujeta odgovore in za pravilne prejmeta točke. Pokušate tudi najine marmelade, uganjujete vonje in okuse. Izvirno in zabavno doživetje za najmanj 4 in največ 8 oseb. Več

Marmeladni kviz
Zate mora biti vsaj tako dobro, kot zame

Zate mora biti vsaj tako dobro, kot zame

Vse najine kulinarične coprnije kuhava še vedno tako, kot sva jih sprva le zase, svojo družino, prijatelje. So brez konzervansov, barvil, ojačevalcev okusa, želirnega sladkorja. Zakaj bi s takimi dodatki kvarila prvovrstno sadje in zelenjavo? Le zato, da bi skuhala (in prodala) več? Preslab razlog.

Nisem le dobra, sem tudi lepa

Hedonisti vemo: ne jemo le zato, da ne bi bili lačni, in ne jemo le z usti. Brbončicam se pridružijo še nos in – oči. Želiva, da vsak kozarček Mmm Beatrice razveseli, še preden ga odpreš. Zato prav za vsak kozarček Mmm Beatrice posebej potrudiva. Pokrovček pokrijeva s platnenim prtičkom, ki ga zaveževa z vrvico. Ker so serije nakuhanih mmm marmelad butične (le 15 – 30 v eni kuhi), vse obešanke-etikete natisneva doma, jih ročno nareževa, prepogneva, preluknjava in obesiva na kozarček. Tudi zato so bile najbrž najine male kulinarične coprnije že dvakrat v protokolarnih darilih Vlade Republike Slovenije.

Nisem le dobra, sem tudi lepa
Podari kozarček koncentriranega sadja in sonca

Podari kozarček koncentriranega sadja in sonca

Male kulinarične coprnije ne moreš podariti vsakemu. Zagotovo pa se je boste razveselili tisti, ki cenite izvirno, drugačno in butično. Tisti, ki radi uživate v gurmanskih presežkih. Tisti, ki spoštujete doma izdelano, pripravljeno v majhnih serijah, skrbno in z veliko ljubezni. Imaš med svojimi prijatelji tudi take? Če ne, pa kozarček koncentriranega sadja in sonca podari sebi.

KUPI MARMELADO

Product was successfully added to your shopping cart.

Marmelada