Košarica0

V vaši košarici nimate izdelkov.

Paradižnikova šalša in nič drugače

Paradižnikova šalša in nič drugače

Drži, šalša zares ne more biti ne omaka, ne mezga, ne polivka. Domuje na policah vseh dobrojedcev, ki jih navdušuje mediteranska kuhinja. Šalša seveda izvira iz Italije (salsa di pomodoro). Je skoncentrirana paradižnikova coprnija, primerna za nadaljnje kuharsko copranje. Če obožuješ juhe, omake, mokre rižote, pirote ali bruskete, potem je čas, da se spoznaš z paradižnikovo šalšo Mmm Beatrice.

KUPI ŠALŠO

Mmm Beatrice & San Marzano

V čem je skrivnost? Primorci bi rekli: »V pomidorih.«. Za paradižnikovo šalšo Mmm Beatrice uporabljava izključno klasiko: južnoitalijanske paradižnike San Marzano, ki so sinonim za najboljšo, tradicionalno »salso di pomodori«. Ti paradižniki imajo namreč veliko gostejše »meso«, manj semen, so izrazitejšega vonja in okusa, slajši in manj kisli. To se seveda pozna tudi pri kakovosti šalše.

Mmm Beatrice & San Marzano
Pri šalši Mmm Beatrice ni šale

Pri šalši Mmm Beatrice ni šale!

Najino šalšo kuhava dolgo, do 22 ur. To pomeni, da je zelo skoncentrirana: v 370 ml kozarcu je približno kilogram paradižnikov. Ker so okusi različni, nekomu je bolj všeč origano, drugemu timijan, tretjemu bazilika, je namenoma nisva začinila in tudi ne solila. Torej: samo paradižniki in na vrhu žlička najboljšega oljčnega olja. Potem pa naj vsak šef doma naredi po svoje: juhe, mineštre, omake, mokre rižote, pirote, bruskete...

KUPI ŠALŠO

Product was successfully added to your shopping cart.

Paradižnikova šalša